Cronica CNIR Hard Enduro Et. IV – DITROCKS – Ditrau 12-14 Iulie 2024

571A7339Etapa a IV-a a Campionatului National de Hard Enduro s-a desfasurat in localitatea Ditrau intre 12 si 14 Iulie 2024. Ditrocks a ajuns la cea de a VII-a ediție, organizatorii reușind o etapă fără greșeală, o etapă care a adus la start inclusiv sportivi din TOP10 mondial sau din Noua zeelandă.

Au concurat clasele: A, B, C, Veterani si Fete.

C43A9156Alfredo Gomez a venit la Ditrău pregătit de victorie și asta s-a văzut încă de la Prolog. Spaniolul a câștigat Prologul în fața lui Jozsa Norbert Levente (Master Bike Cluj), și a israelianului Suff Sella sub privirile unui mare număr de spectatori. Organizatorii au reușit să aducă alături de ei un mare număr de sponsori și autorități locale; atmosfera unică a Prologului fiind întregită de posibilitatea spectatorilor de a face plimbări cu elicopterul și de a avea o perspectivă inedită asupra acestui sport.

571A5931Ziua 1 de concurs a fost dominată de Norbi, Campionul României, singurul care a reușit să țină aproape fiind Suff Sella. Duminică, ajunge primul la finiș Alfredo Gomez (la clasa PRO), dar acesta se vede nevoit să se mulțumească cu locul trei în clasamentul general. Jozsa Norbert Levente câștigă ediția VII a Ditrocks cu un ecart de mai bine de șapte minute în fața sportivului din Israel și peste nouă față de campionul spaniol. Felicitări!

Cel mai bun pilot român la clasa Veterani este Stroișteanu Bart de la clubul Masterbike Cluj, urmat de Gheorghe Orzan (Motokron Racing Team).

C43A8375Maria Grigoraș este din nou cea mai bună fată și unul dintre cei mai buni sportivi de la clasa Hobby. Pe locul doi urcă Celine Mares (Haita Deva), și Toth Krisztian Adrienn (Persistent Enduro).

Sportivul maghiar legitimat la Go Racing București, Ott Kornel Jr. a avut în sfârșit un partener pe măsură, neozeelandezul Hayward Ryan reușind un timp mai bun sâmbătă. Insuficient însă, pentru că duminică Ott își ia revanșa și câștigă clasa Expert. Cel mai bine clasat pilot român este Marin Raul Marian de la clubul Motokron Racing Team (locul 4).

001 C43A3773Bulgarul Todorov Kaloyan vine pentru prima dată în România la o cursă de Hard Enduro și se impune la clasa Hobby. Un sportiv cu care ne întâlnim des și la etapele naționale de Endurocross, Denis Apati (Lion Racing Team Sebis), merge foarte bine și este cel mai bine clasat pilot român la această clasă (locul 2). Pe trei urcă Dobrean Tudor Cristian de la clubul Master Bike Cluj.

C43A9185 copyRezultate Finale DITROCKS – CNIR Hard Enduro Et. IV – 12-14.07.2024

—————-

Album Foto 1, Album Foto 2Album Foto 3