Cronica Hellas Rally Raid 2024 – Et.II Campionatul European de Rally Raid

c3426594-8409-497e-ad8f-7d26bd9d0759Campionatul European de Rally Raid a avut programata saptamana trecuta etapa a II. Hellas Rally s-a desfasurat în Grecia intre 27 mai si 2 iunie și a adus la start peste 240 de motociclete (șase clase Moto, una de Quad și una de ATV). Din România au primit permisiune de start doi sportivi: Mario Dumitru și Cristi Roșu.

Mario Dumitru a concurat în acest an cu licență FIM Europe și va alerga inclusiv în etapa europeană românească de la Călărași #rorallymarathon2024 din 04-11 august.
Mario este sportiv al clubului Dust Adventures Alba Iulia și a avut primul contact cu Rally Raid-ul la Roadbook Adventure Challenge (care va începe peste câteva zile). La finalul celor șapte zile de concurs Mario s-a clasat pe locul 16 între sportivii cu licență FIM Europe de la clasa M3 și este acum pe locul 20 în clasamentul general provizoriu după primele două etape.
82f09d99-32fe-4f1c-b7d5-5d979fec744dCristi Roșu de la clubul Master Bike Cluj, a conncurat la clasa M2 unde s-a clasat pe locul 8.

Mario Dumitru ne-a declarat următoarele:

Pentru mine Hellas Rally a fost una dintre cele mai grele competitii la care am participat, datorita terenului foarte dur, plin de bolovani. Cu toate acestea m-am bucurat de fiecare km in saua motocicletei. A fost un raliu pe care il pot compara cu un carusel: puncte dificile de navigatie, treceri prin pasuri montane si rauri, bolovani si nisip si foarte multa distractie. Problemele tehnice din ziua a doua de competitie mi-au adus penalizari din cauza carora am reusit sa ma calific doar la jumatatea clasamentului. Am reusit sa ajung aici cu sprijinul Castrol Romania, Moto24, Motoemotion, SelfPay , IntelligentBee si nu in ultimul rand clubului Dust Adventures.

Site-ul oficial al competiției: