Cronica CNIR Viteza Juniori si Supermoto – Transilvania Motor Ring 16-18.08.2024

0001 C43A0508Clubul sportiv Motor Tehnic Tg. Mures a organizat la sfarsitul saptamanii trecute trei etape nationale de Viteză Juniori și două de Viteză Juniori pe circuitul Transilvania Motor Ring. Concursul s-a desfășurat între 16 și 18 august 2024.

În Campionatul Național de Supermoto al României (et. II și III), au  concurat clasele: SM65, SM85, SM Open, SM Hobby, SM Veterani
În Campionatul Național de Viteză Juniori al României (et. I, II și III), au concurat clasele: Junior I, II, III, 85cc, 125 Sport, Moto 3.

00001 571A0342Am avut o dublă bucurie la Transilvania Motor Ring în acest sfârșit de săptămână: primele etape de Campionat Național desfășurate pe acest circuit și mai ales inaugurarea celui mai nou traseu de Supermoto din România. Acest traseu a fost desenat și executat de către o echipă specializată din Italia, iar rezultatele au fost pe măsură. Traseul este unul deosebit de 01 C43A0686spectaculos și a testat serios limitele piloților români cu atât mai mult cu cât am avut parte de condiții meteorologice alternante. Au fost două zile cu soare, apoi ploaie și din nou soare; cu o ultimă zi de concurs în care piloții care iubesc pista udă au fost în elementul lor. Inaugurarea traseului de Supermoto de sâmbătă a fost făcută pe soare, sportivii începând precaut antrenamentele libere. Cu toate acestea mai bine de jumătate dintre sportivii prezenți au forțat până dincolo de limitele aderenței pe zonele de offroad, cursele desfășurându-se însă curat, fără incidente care să necesite intervenția doctorilor. Duminică 00001 571A9623am avut parte de o primă serie de antrenamente desfășurate pe traseu uscat, pentru ca apoi să își facă apariția ploi torențiale care au ținut la boxe sportivii pentru aproximativ o oră. Directorul de concurs și organizatorii au chemat sportivii și echipele acestora la o ședință, unde s-a decis împreună continuarea manșelor de concurs în condiții de pistă udă cu limitarea numărului de manșe și ture la minimul necesar pentru omologarea rezultatelor. S-a dovedit a fi o decizie bună, cursele desfășurându-se în siguranță și având doza lor suplimentară de spectacol plus podiumuri sensibil diferite.

0001 C43A9911Mulțumim Transilvania Motor Ring și Asociatia TGMarshals pentru implicarea voastră totală! Mulțumim Consiliului Județean Mureș pentru sprijinul acordat în construirea acestui circuit de Supermoto și pentru desfășurarea acestor etape naționale dar mai ales a etapei mondiale de Supermoto care se va desfășura pe 7-8 septembrie 2024. Felicitări piloților și părinților piloților, echipelor și sponsorilor acestor copii minunați!

Revenim într-un nou articol cu numele Campionilor Naționali din 2024 după Ședința Comisiei de Viteză și Supermoto.

Ne revedem pe 7-8 septembrie pe traseul de la Transilvania Motor Ring pentru etapa de Campionat Mondial de Supermoto!

———-

Foto: Marius Dincă